Köpa möbler

Leverans/köp

Vår försäljning är öppen året runt – skicka oss ett mail info@eokmobler.se med leverans/fakturaadress och vad du önskar beställa eller använd vår webbutik som du hittar till vänster på startsidan!

Betal- och leveransvillkor

E&K Möbler och Pynt AB info@eokmobler.se 070-5902260 Org.nr. 556989-8959

1. Betalningsalternativ

  • Kortbetalning i butik och webbutik

Vid köp i vår butik så tar vi enbart emot betalning med kort. Vi accepterar VISA, MasterCard och American Express. Betalning i butik sker med säker anslutning mha iZettle Kassaregister och kortläsare som är registrerade och godkända hos Skatteverket. Betalning i webbutik sker med säker anslutning till iZettle.

  • Betalning mot faktura

Vid betalning mot faktura tillämpar vi betalningsvillkoret 10 dagar netto från fakturadatum. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag (f.n 50 kr), samt dröjsmålsränta med 9%. För att få köpa mot faktura måste du som privatperson vara minst 18 år och beställa till din folkbokföringsadress

  • Förskottsbetalning till vårt bankgiro

Vid förskottsbetalning till bankgiro anger du ditt namn och adress. Efter att du betalt in till vårt bankgiro tar det ca 2-3 vardagar för oss att bekräfta inbetalningen. Vårt bankgironummer är 286-5319.

2. Äganderättförbehåll

Alla varor du beställt är E&K Möbler och Pynt ABs egendom tills att full betalning kommit oss tillhanda.

3. Priser

Samtliga priser på våra varor anges i svenska kronor inklusive 25% moms. Vi förbehåller oss rätten att justera priser i förhållande till ändringar i valuta, skatt, avgifter eller liknande. Vi reserverar oss även för eventuella felaktiga priser på grund av till exempel ”tryckfel”.

4. Leverans

Vi levererar i dagsläget enbart inom Sveriges gränser. Varor vi har i lager skickas vanligtvis inom en vecka eller efter överenskommelse med kund.

  • Mindre försändelser (under 10 kg) skickas med DHL Service Point, kostnad 75 kr per paket.
  • Större försändelser skickas med Schenker till tomtgräns, kostnad på max 250 kr per leverans.
  • Avhämtning i vår butik efter överenskommelse är självklart kostnadsfritt förutsatt att detta sker under våra öppettider.
  • Möblerna levereras omonterade i kartong.
  • Montering och hemleverans kan ske efter överenskommelse och prissätts beroende på antal varor och avstånd från lager till kund. Detta kan ej beställas i vår webbutik, så kontakta oss via e-post eller telefon.

5. Transportskadade varor

Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos oss måste skadorna ha noterats på fraktbolagets fraktsedel i samband med kvittens. Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat emballaget kontakta oss då på info@eokmobler.se

6. Reklamationsvillkor och ångerrätt

  • Reklamation

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta oss omgående. Uppge alltid orsak till reklamationen. Vi skickar dig en ny vara utan någon extra fraktkostnad om vi finner reklamationen befogad.

  • Ångerrätt

Du har normalt 14 dagars ångerrätt på varor du köpt hos oss. Detta innebär att du har rätt att returnera en vara om du inom 14 dagar efter att du mottagit den meddelar oss om att du vill utnyttja ångerrätten. Du får hela köpesumman tillbaka, men leveranskostnaden för returen står du själv för. Den returnerade varan skall vara i lika gott skick som när du mottog den, och den ska returneras i sitt originalemballage. Återbetalning sker efter godkänd retur. Läs mer om dina rättigheter som privatkonsument på: www.konsumentverket.se

7. Garantier

Samtliga garantier på produkter lämnas av våra leverantörer och tillverkare. Olika varor har olika lång garantitid (t.ex 1 år, 10 år). Vi ansvarar för garantiåtgärder, så tveka inte att kontakta oss.

8. Force Majeure

Vi förbehåller oss rätten att åberopa Force Majeure i sådana situationer där detta är tillämpbart. 

9. Kund/Personuppgifter

Vi tar ansvar för alla personuppgifter, t.ex namn, adress och e-post, som du lämnar till oss eller som vi får del av när du handlar hos oss. Alla sådana uppgifter används endast inom företagets datasystem och hanteras i enlighet med GDPR. https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/ Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig och ge dig god service. Det kan handla om att leverera de varor du beställt, meddela order- eller leveransstatus. Vid köp mot faktura sparas uppgifterna enligt Svensk Bokföringslag. Uppgifterna förs ej vidare till någon tredje part.